Im not gonna write you a love song!

Hej hopp!

Hur har ni det?
Guuud vad veckorna går fort! , måste hinna med att andas lite!
Helgen var jättetrevlig med träning och fest. BRA KOMBO!
Var hos Ann och myste med massa kaffe! sedan var vi i Rimforsa på fest i tre lägenheter.
Söndagen blev det solning på drängstugan ute hos Ann, sen var det grillning med farmor och familjen på kvällen. Nu börjar det kännas som försommar.

Jag har gått i skolan som vanligt , och tränat som vanligt , bla bla bla...  har jag något intressant att berätta egentligen?!

Eftersom det här ändå är en träningsblogg så måste jag ju inrikta mig lite på det och kanske inte skriver så mycket om det privata.
Ska hålla lite koll på min träning så, såhär ser det ut  "so far".

Måndag: Styrka
Tisdag: simmning 1000 meter
Onsdag: Cooper test 2 km (idag 9.30 min)
Torsdag : Coopertest igen med klassen (TJOHO vad roligt)
Fredag :  Löpning 5 km
Lördag : BAKIS säkerligen
Söndag: Styrka/löpning

SNART KOMMER EMMA HEM! Min söta söta Emma!

Godnatt!

Sadisfaction

Äntligen lördag!
Har haft en mycket trivsam vecka!
I torsdags var klassen på åklagarmyndigheten,sedan var vi på tingsrätten och fick sitta med på tre mål. Bland annat skadegörelse,falskt alarm och slutligen misshandel. Jag personligen tyckte det var rätt obehagligt att få se in på djupet i personernas privatliv, det var väldigt utlämnande och blottande. Målsäganden påpekade också att det var obehagligt att en klass ska sitta och lyssna.

Igår var en Säpo-man på skolan och informerade och föreläste om Säpo , eller SÄK som det kallas. Säpo är tydligen ett namn som media uppfunnit. Efter skolan drog jag och Burra till gymmet. Tog inte ut mig allt för mycket , tack gode gud för det , för sen åkte jag till Gabbis och Fegges nya lägenher och hjälpte dem att lasta upp möbler.

Ska bli superkul att de flyttar till Linköping. Gabbi och jag har haft svårt att bara "springa över till varann en kväll" , avstånden har varit , Linköping-Åtvidaberg,Linköping-Miami,Linköping-Motala,Linköping-Stockholm, och nu till slut LINKÖPING-LINKÖPING. Toppen tycker jag!

Nu har jag kommit hem efter en liten löprunda och ska strax bege mig mot Ann. Sen ska vi på brakfest i rimforsa, ska bli ett kärt återseende.

Nu lyckades jag ladda upp två bilder från "överlevnadshelgen" som istället blev en kickoff/klassfestKommer sakna er grymt mycket! Bästa klassen någonsin!
På återseende som sagt.

Måndag hela veckan

hej!

Nu har veckan börjat.Idag var det brottsplatsrapport och skriva en sammanfattning från en avhandling som handlar om barn inom vuxenpsykiatrin. Imorrn blir det redovisning på sociologin.Jag och Nina ska redovisa familj och nära relationer, olika aspekter, sambo/äktenskap,romantik,förr och nu, homosexualitet m.m.

Nyss var jag ute och sprang på ljunkans löparbana.Pappa var med och tog tid. ÄNTLIGEN klarade jag att springa på 10 min/2km.
Jag tänker försöka springa på 9.30, då har man iallfall 30 sekunder till godo.Och idag så drog jag även upp Daniel från marken och släpade honom, han är 194 och väger 87 kg. Dockan som vi ska lyfta på lyftprovet,väger 77 kg. Så nu har jag förhoppningsvis goda förutsättningar för att det ska gå vägen.Men som sagt , det är oerhörd konkurrens denna omgång. Cirka 2000 av 9000 får gå vidare till fystesterna.Sedan får 700 personer gå vidare till Pliktverket för ytterligare intervjuer,läkarkontroller och psykologsamtal.

Nu har jag sett på "Svenska hollywoodfruar" och jag kan verkligen säga att Maria Montazami är en sann komiker, riktigt sköna uttalanden!

Nu tycker jag att dagarna går lite för snabbt, och jag skulle vilja sakta ner lite ,för snart kommer den stundande dagen då klassen skiljs åt och än så länge har jag inget bestämt att göra i sommar.Börjar få lite panik! ,jag har sååå många planer och så mycket krav på mig själv!
Kanske borde jag bara flytta till USA och gifta mig rikt och bara släppa intelligensen. ;)


Svett och glädje

Nu har jag hunnit vara ute i skogen med klassen.
Vi har haft orientering i det djupaste smålandsskogarna. Såklart att vi 4 linköpingsbrudar som går i samma grupp ska komma vilse! Man är ju stadsbo!. Sen har det varit en mysig natt och dag ute i naturen.Missade lite övningar som skallgång och inbrytning i hus,men jag hade en bra ursäkt. Jag var på intervju hos polisen. Jag blev lite "grillad" på frågor , men jag tyckte jag besvarade allt från hjärtat.

Nu har jag kommit hem från en löptur på 5 km i vidingsjöspåret. TRÅKIGT! , men så här i efterhand känns det som man kan göra det varje dag.

Ikväll blir det filmkväll hos henke, sen måste jag ta tag i pluggandet! Vi ligger ju inne på slutspurten nu med en månad kvar to go.

Nästa vecka blir det studiebesök på åklagarmyndigheten,Kommunikationcentralen(SOS) och på fredagen kommer Säpo.

Vi hörs!

Vårkänslor!

Hej!

Igår och idag har vi varit med på KMC ( katastrofmedicinskcentrum) i Linköping. De har haft en rehospital sjukvårdsövning. Detta innebar att vi fick agera som markörer,alltså skadade. Det handlade om en frontalkrock mellan två fordon , och en krock med fordon in i korvkiosk. Alla i klassen hade olika sjuka tillstånd. Jag var under gårdagen skadad i bäckenbenet och hade invärtes blödningar. Idag hade jag skadat revbenen som i sin tur punkterat mjälten. Sen fick vi aggera utifrån det direktiv som vi tilldelats.Vi sminkades med blod och vitt blekmedel? på de delar som vi var skadade. Anton hade inget öga,så det såg riktigt vidrigt och realistiskt ut,Munter(Daniel) hade blod i hela ansiktet och Jeppe hade ingen arm.

Sen kom Räddningstjänsten och polis till plats via en Sos alarmering.
Vi fick efter aktionen vara med på utvärdering ,där det pratade om hur man skulle gått till väga , vad man gjorde för fel osv. Sen fick vi vara med när SOS larmcentral tog emot samtalen och hur de kommunicerade med räddningstjänsten.

Riktigt rolig och lärorik dag!

Imorrn blir det ett litet samtal med polisen, och sen bär det iväg mot urskogen,närmare bestämt Aggard som ligger i den djupaste Smålandskogen. Där ska vi ha lite överlevnadövningar,bryta oss in i byggnader,ordna upp vägspärrar osv.
Nu är det riktigt riktigt roligt att gå polisförberedande.

Nej nu blir det en löptur i den varma vårsolen!

Ta hand om er. Kram Amanda

Sista dagen på lovet


Nu börjar lovet lida mot sitt slut. Sammanfattningsvis har det varit ett relativt lugnt och mysigt lov. Innehållandes plugg,läsning,mys,förskylning,svenskaprov för polisen,Högskoleprov och fest.

Jag ska inte gå in på något mer detaljerat. Utan jag ska istället blicka framåt mot en härlig vecka som ska tillbringas två dagar i Linköping i och med deltagandet i katastrofdagar som är ett räddningsrekonstruktion med räddningstjänsten.

Nu har jag blivit frisk också, så imorrn är det jag som tar min feta träningsväska och rumpa till gymmet!

Jag måste också tillägga att jag varit på golfbanan idag. Ett riktigt kärt återseende och slog ett fåtal bra slag. VIlken nostalgi man fick. Men jag känner ändå att golfen ligger på hyllan , men nån gång ibland ska jag ta mig ut till Landeryds och slå några bra slag , men nöja mig med det. Något jag inte gjort tidigare. Jag kan nog kontrollera min envishet på ett bättre sätt nu än -då.

Imorrn blir det att hoppa på det traggliga östgötatåget och möta upp mina underbara klasskompisar. Ska bli underbart.

Puss på er

HEJA LHC


Hej!

Nu är Amanda glad! LHC vann mot DIF, toppen! nu gäller det bara att vinna de två kommande matcherna i Stockholm.Jag tror LHC vinner hela "skiten" :) , gjorde jag någon upprörd nu? .

Annars har det varit en soft måndag med bokläsning,påskmiddag och hockeymys med familjen. Har fortfarande inte riktigt kommit på benen ännu sedan förskylningen. Ska försöka mig på en löptur imorgon och sedan ska jag och Emma B till biblioteket och plugga inför högskoleprovet på lördag.

Vad är det som sker med Sverige? , först mord i lysekil sedan dubbelmord i växjö.Vart är samhället på väg?. Gatuvåldet har verkligen trappats upp och det oprovocerade våldet har ökat drastiskt. Tragiskt. Vi behöver mer civilkurage och PATRULLERANDE lokal poliser i samhället.

Nu till något helt annat.
Jag vart ytterst frustrerad imorse när jag såg ett vitt snötäcke ligga över Linköping. Min första impulsiva reaktion var - ÅH NEJ! ,
Jag vill ha varma vårdagar. Snart eller förhoppningsvis snart så kommer vi att lägga ner båten i sjön. Ska bli härligt! . Ser framemot en sommar i båten. Dock blir det nog inte lika lång semester som förra året när vi seglade till Stockholm, men en vecka ska man nog kunna spendera. Förhoppningsvis har jag väll jobb i sommar också.

Nu ska jag försöka fortsätta min läsning.

Kram

GLAD PÅSK

GODMORNING!

solen skiner och det är påskafton! Idag blir det att gå på stan med min forna sambo i norge , Linnea. Ska bli koseligt :)
Sen blir det påskmiddag hos fam pettersson. Nu har jag varit förskyld i några dagar...typiskt att det alltid ska komma i samband med lov
.

Har ni fått något påskägg?

RSS 2.0