Vårkänslor!

Hej!

Igår och idag har vi varit med på KMC ( katastrofmedicinskcentrum) i Linköping. De har haft en rehospital sjukvårdsövning. Detta innebar att vi fick agera som markörer,alltså skadade. Det handlade om en frontalkrock mellan två fordon , och en krock med fordon in i korvkiosk. Alla i klassen hade olika sjuka tillstånd. Jag var under gårdagen skadad i bäckenbenet och hade invärtes blödningar. Idag hade jag skadat revbenen som i sin tur punkterat mjälten. Sen fick vi aggera utifrån det direktiv som vi tilldelats.Vi sminkades med blod och vitt blekmedel? på de delar som vi var skadade. Anton hade inget öga,så det såg riktigt vidrigt och realistiskt ut,Munter(Daniel) hade blod i hela ansiktet och Jeppe hade ingen arm.

Sen kom Räddningstjänsten och polis till plats via en Sos alarmering.
Vi fick efter aktionen vara med på utvärdering ,där det pratade om hur man skulle gått till väga , vad man gjorde för fel osv. Sen fick vi vara med när SOS larmcentral tog emot samtalen och hur de kommunicerade med räddningstjänsten.

Riktigt rolig och lärorik dag!

Imorrn blir det ett litet samtal med polisen, och sen bär det iväg mot urskogen,närmare bestämt Aggard som ligger i den djupaste Smålandskogen. Där ska vi ha lite överlevnadövningar,bryta oss in i byggnader,ordna upp vägspärrar osv.
Nu är det riktigt riktigt roligt att gå polisförberedande.

Nej nu blir det en löptur i den varma vårsolen!

Ta hand om er. Kram Amanda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0